Nyuszis mesék… Közeleg a a húsvét, a „nyuszi ünnepe”. Ez az ünnep sok gyerkőcnek egyenlő a locsolkodással – ezáltal a kis zsebpénzzel – valamint a finom falatokkal és a megszámlálhatatlan mennyiségű édességgel.

De a húsvét hordozza magában a tavaszi szünetnek köszönhető temérdek szabadidőt is, amikor lehetőség nyílik az önfeledt mese-maratonra.

Mi más menne a képernyőn húsvétkor, mint egy felejthetetlen nyuszis mese?

Éppen ezért, mi összegyűjtöttünk 4 darab izgalmas nyuszis mesét húsvétra, amelyekkel lekötheted a gyermeked figyelmét.

1. Nyuszis mese: Bing nyuszi

Talán nem meglepő, hogy a nyuszis mesék zászlóshajója a brit, Minimax által sugárzott, gyerekeknek szóló rajzfilm sorozat, a Bing nyuszi. Főszereplője a három év körüli kis fekete nyuszi, Bing. Barátaival, köztük Floppal és Sulával nagyszerű és tanulságos kalandokba keverednek a 3 évesek általános hétköznapi világában.

Bing nyuszi egyébként sok helyen egyszerűen csak „Fekete nyuszis mese” néven szerepel.

nyuszis mesék
Bing nyuszi

A Bing nyuszi szereplői: Bing, Flopp, Sula, Hoppity, Koko, Charlie nyuszi, Pandó, Amma, Paula

Bing nyuszi szereplők bővebb leírásáért kattints ide: Bing nyuszi szereplők

2. Nyuszis mese: Nyúl Péter

A Nyúl Péter (Peter Rabbit) egy igazi klasszikus, gyermekeknek szóló rajzfilm sorozat, amelyből azóta már film is készült. Ahogy a címe már elárulja, a főszereplő egy nyuszi, akit Péternek hívnak.

Nyúl Péter és barátai sok mókás kalandba keverednek. Péter nagyon kíváncsiskodó, illetve nagyon nehezen tudja megtartani a távolságot Gregor úr kertjétől, ahol hívogatóak a legfinomabb zöldségek, amikor nőni kezdenek.

Nyúl Péter

Fontos próbatétel részére, hogy a salátának, a reteknek, és a zöldbabnak ellenálljon, amelyek oly csábítóak.

Beatrix Potter a Nyúl Péter megalkotója angol szerző, maga illusztrálta könyvek alapján készült a mese. Egyike az első női íróknak.

Ajánlott cikk: Miért nézd meg a gyerkőccel együtt te is a Nyúl Péter és barátai animációs filmet? Avagy egy ütős családi film húsvétkor

3. Nyuszis mese: Kockásfülű nyúl

A Kockásfülű nyulat senkinek sem kell bemutatni. Igazi magyar retro rajzfilm, amely a mai napig adásban van és kellemes kikapcsolódást nyújt a gyerkőcöknek és a szüleiknek egyaránt.

A rajzfilm főszereplője egy kockásfülű nyúl, aki különleges tulajdonságokkal felruházott hős. Nem meglepő, de a nevét hosszú füleiről kapta, amelyeket összecsavarva propellernek használ és így repülni is tud.

Kockásfülű nyúl

A rövid, pár perces epizódokban Ő az örök konfliktusmegoldó. Ehhez felhasználja különleges képességeit is, de alapvetően belső tulajdonságai is segítik.

4. Nyuszis mese: Napnyuszik

A Napnyuszik egy számítógépes animációs fantasy sorozat. Középpontban az 5 színes nyuszi van (Turbo, Big Boo, Iris, Shiny és Hopper). Általában Sunny Parkba vannak és mindig van egy izgalmas kalandjuk. A sorozatban nincsenek párbeszédek, azonban ennek ellenére minden momentum szórakoztató és teljesen érthető.

Napnyuszik

Napnyuszi szereplők bővebb leírásáért kattints ide: Napnyuszi szereplők

4+1 Nyuszis mese: Bolondos dallamok

A Bolondos dallamok (Looney Tunes, Merrie Melodies) egyik legkedveltebb szereplője; Tapsi hapsi (Bugs Bunny) révén a Bolondos dallamok is felkerült a húsvéti meséket összegző listánkra.

Kezdetben csak fekete-fehérben vetítették és nem önálló sorozatnak, hanem az aktuális mozifilm előtti bevezető rövid filmnek szánták.

Híres rajzfilmes, mesés nyuszik:

A nyuszi, mint karakter számos rajzfilmben felbukkan még. A teljesség igénye nélkül az alábbi mesékben találkozhatunk nyuszi szereplőkkel:

  • Micimackó (nyuszi)
  • A kis kedvencek titkos élete (Hógolyó)
  • Kisvakond (Nyuszi)
  • Simon nyúl
  • Gumball csodálatos világa (Anais)
  • Peppa malac (Rebeka nyuszi)
  • Bambi (Toppancs)
  • Space Jam (Lola nyuszi)

Konklúzió

Ezek azok a nyuszis mesék, amelyekkel lekötheted a gyermeked figyelmét húsvétkor. A szabadidős programok és az együtt töltött idő megkoronázására tökéletesen alkalmasak. Ha több húsvéti rajzfilmről szeretnél olvasni, akkor kattints ide.