Irigy a gyerek? Nyugi, ez közel sem olyan ritka jelenség, mint amire gondolsz. Szinte minden gyermeknek van egy úgynevezett dac korszaka, amikor mindennek ellentmond és még irigy is.

Ennek kiküszöbölésére a következő lépéseket javasoljuk:

1. Irigy gyerek kezelése – Példamutatás

A példamutatás valóságos szuperfegyver egy szülő eszköztárában. Értesd meg a gyerekeddel, hogy pontosan mi az irigység, majd mutasd meg neki, hogyan kezeled a saját irigységedet.

2. Irigy gyerek kezelése – Pozitív önbecsülés

Erősítsd, bátorítsd a gyerekedet. Segíts neki, hogy pozitívan lássa magát és értékelje a saját képességeit és erősségeit. Ez hosszú távon segítség lesz az irigység kezelésében.

irigy gyerek

3. Irigy gyerek kezelése – Gratuláció

Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gratuláljon másoknak, amikor valami szép eredményt érnek el. Szoktasd rá, hogy örömmel fogadja mások sikerét.

4. Irigy gyerek kezelése – Csapatmunka

Neveld a gyermeket csapatmunkára. Szoktasd a másokkal való közös munkához. Tanuljon meg csapatban dolgozni, másokra számítani egy feladat közben.

Így megérti, hogy a siker együttműködéssel és csapatban sokkal könnyebben elérhető.

5. Irigy gyerek kezelése – Empátia

Neveld a gyermeket az empátiára, hogy megértse és tiszteletben tartsa mások érzéseit.

Emellett fontos, hogy a gyermeknek legyen ideje és lehetősége játszani és kreatívan kifejezni magát, ami segíti az érzelmi fejlődését.

Konklúzió

Az irigység egy könnyen kinevelhető, negatív tulajdonság. A fenti pontokat alkalmazva hosszú távon te is tudsz pozitívan hatni a gyermeked fejlődésére.

rajzfilmjátékok banner

Ezek is tetszeni fognak: